Grote vechtpartij in azc Budel, vier gewonden en een arrestatie

Asielzoeker in AZC Budel (archiefbeeld) © DCI Media

Tijdens een massale vechtpartij in het asielzoekerscentrum in Budel zijn in de nacht van maandag op dinsdag ten minste vier mensen gewond geraakt. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Er is een verdachte aangehouden, de politie sluit meerdere arrestaties niet uit.

Redactie

De vechtpartij, waarbij ruim honderd mensen betrokken waren, ontstond rond 04.00 uur. De politie zette meerdere eenheden in. Vier bewoners zouden volgens een politiewoordvoerder snijwonden hebben opgelopen omdat er messen zouden zijn gebruikt. Een beveiliger is bedreigd.

De rust op het azc is inmiddels teruggekeerd. De politie doet onderzoek naar het incident en laat weten dat ‘er nog veel onduidelijk is’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal