Vernielingen en vervuiling bij KVC Oranje

Vernielingen en vervuiling op meerdere plekken op het complex van KVC Oranje. © Facebook KVC Oranje

Het bestuur van KVC Oranje meldt op Facebook dat de laatste twee à drie weken steeds meer vernielingen en vervuiling plaatsvindt op het complex van de club.

Redactie

Dit zou samen kunnen hangen met de toename van het aantal jeugdigen dat in de zomervakantie overdag voetbalt op het complex van de club. In overleg met de gemeente Kerkrade staat KVC Oranje dit toe, en laat daarom ook de toegangspoort open. „We hebben als bestuur zijnde de jeugd aangesproken dat we het zouden waarderen als ze na het voetbal de rommel opruimen en spullen niet vernielen. Dan vinden wij het prima als ze op ons veld voetballen.”

De vernielingen en de vervuiling kost de vereniging veel geld. „Voor onze vrijwilligers, die wekelijks onderhoud plegen en opruimen, is dit respectloos.” Dit heeft als gevolg dat het bestuur van de voetbalclub met de gemeente in overleg is of ze het sportcomplex überhaupt nog open houden voor recreatieve voetballers in de vakantieperiode. „We hopen middels dit bericht een en ander duidelijk te maken en hopen tevens dat thuis wordt gesproken met kinderen hierover.”

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal