Amsterdam

Nibud: thuiswerken kost werknemer honderden euro’s per jaar

Print
Nibud: thuiswerken kost werknemer honderden euro’s per jaar

Afbeelding: ANP

Thuiswerken kost een werknemer per dag gemiddeld twee euro en op jaarbasis kan dat bedrag oplopen tot honderden euro’s.

Dat meldt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Door de uitbraak van het coronavirus wordt er een stuk meer thuisgewerkt.

Kopjes koffie, wc-papier en de afschrijving van het bureau en stoel; het Nibud heeft die kosten allemaal meegenomen in de berekening. Die uitgaven komen bovenop het extra verbruik van elektriciteit, water en gas. Bij een vijfdaagse werkweek is een werknemer maandelijks ruim 40 euro extra kwijt. Op jaarbasis gaat het volgens het instituut al gauw om 440 euro.

Het Nibud raadt werknemers aan om met hun baas te overleggen of ze voor de extra kosten een vergoeding kunnen krijgen. Bij de belastingaangifte kunnen deze kosten niet worden afgetrokken. Werkgevers kunnen wel bepaalde kosten onbelast vergoeden via de werkkostenregeling.

Vorige week maakte het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) bekend dat Nederlanders ook na de coronacrisis verwachten vaker te blijven thuiswerken. Aan het begin van de crisis gaf een kwart van de thuiswerkers aan dat ze daar mee door willen blijven gaan. Dat percentage nam de afgelopen twee maanden toe tot 45 procent.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen