PSV stopt verkoop seizoenkaarten, grens van 26.000 bereikt

© Getty Images

Het is voorlopig niet meer mogelijk een seizoenkaart van PSV aan te schaffen. De Eindhovense club heeft de grens van 26.000 bereikt en wil de andere plekken voorlopig vrijhouden voor de vrije verkoop.

Door Redactie

„Ik ben ontzettend trots op onze loyale supporters”, zegt Frans Janssen, commercieel directeur. „Dat we ook in deze tijd zoveel seizoenkaarten mogen uitgeven, wil iets zeggen over de liefde die zij voor de club voelen. De verkoop van onze seizoenkaarten heeft daarom nu wat ons betreft het maximum bereikt. Nu we het Philips Stadion nog niet volledig mogen bezetten, willen we onze supporters wel de kans geven enigszins regelmatig een wedstrijd te bezoeken. Indien op een later moment de regels omtrent covid-19 versoepelen, kunnen we overwegen de verkoop van de seizoenkaarten weer te hervatten.”

Puzzelen

Het Philips Stadion heeft een capaciteit van 35.000 plaatsen. Hoeveel supporters er per wedstrijd in het stadion mogen, is nog niet helemaal bekend.

Janssen: „We zijn nog druk aan het puzzelen hoe we zoveel mogelijk supporters naar het stadion kunnen krijgen, zonder dat we hierbij tegen de maatregelen van het kabinet ingaan. De veiligheid en gezondheid van onze supporters blijft de hoogste prioriteit.”

PSV begint de eredivisie zondag 13 september met een uitwedstrijd tegen FC Groningen.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal