Subsidie Sudryso (Heijen) voor ontwikkeling Mega Magnetron

© © iStock

Sudryso Group in Heijen ontvangt een subsidie van 50.000 euro uit het Innovatiefonds. Het geld is bedoeld voor de verdere ontwikkeling van de Mega Magnetron.

De Mega Magnetron maakt chips, popcorn en poeder uit groente, fruit, vlees, vis of zuivel. De producten hebben een hoge voedingswaarde, aldus Wilbert Linders van Sudryso. “De producten bevatten 85 procent van de oorspronkelijke inhoudsstoffen en geen toevoegingen. Ze worden direct geconserveerd en zijn daardoor lang houdbaar. Hiervoor worden nieuwe procesrecepturen ontwikkeld en bestaande recepturen en foodprocessingmachines verfijnd. We kunnen ook reststromen van boeren en telers gebruiken voor de productie van nieuwe voeding.”

Samenwerking Wethouder Janine van Hulsteijn van de gemeente Gennep is blij met de subsidie voor Sudryso: “De ontwikkeling van de Mega Magnetron betekent meer werkgelegenheid, samenwerking met onderwijs en het delen van kennis in de foodbranche. Zo gaat Sudryso samenwerken met een andere lokale ondernemer en de opleidingsinstituten Fontys, HAS en Universiteit Maastricht. Het stimuleert ook de bewustwording van maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid. Ik ben trots op een ontwikkeling als deze in onze gemeente.”

Innovatiefonds Jaarlijks dragen de acht gemeenten uit Noord-Limburg bij aan het Innovatiefonds. Het Innovatiefonds stimuleert de innovatie van mkb-bedrijven in de regio. Initiatieven moeten bijdragen aan de economie of maatschappij in Noord-Limburg.

    De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg