Gewonde na omvallen boorapparaat bij werk aan sinkhole in Kerkrade

Bij werkzaamheden aan het sinkhole in Kerkrade is dinsdagmiddag een man gewond geraakt doordat er een groot boorapparaat omviel. Ook is het gat weer groter geworden.

Redactie

De man, die ter plekke aan het werk was, is naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd geraakt door de vallende boormachine. Volgens een woordvoerster van de brandweer is het ongeval niet veroorzaakt door verdere verzakking van de grond. Getuigen van het ongeval betwisten dat. Volgens hen zakte de grond wel verder in waardoor de machine op de man terechtkwam.

Lees ook: Omwonenden sinkhole Kerkrade geschokt na ongeluk: ‘Slachtoffer zat onder het bloed’

Het gat zit voor een portiekflat naast de kerk aan de Franciscanerstraat in de wijk Bleijerheide.

© Track 88

Ontruimd

Vorige week donderdagochtend zakte de grond onder de weg plotseling in, waardoor een groot gat ontstond. Dertien omliggende woningen werden haastig ontruimd en zo’n dertig mensen werden tijdelijk elders opgevangen.

Het gat werd donderdagavond en vrijdagochtend provisorisch gedicht. Dinsdag was een aannemer bezig met het gat te dichten. Waarschijnlijk staat het gat in verbinding met een eeuwenoude, onderliggende mijnschacht.

Lees ook: Acht huishoudens in Kerkrade geëvacueerd na grondverzakking door oude mijnschacht

© Track’88

Giswerk

Hoe diep de schacht onder het gat is, blijft giswerk, aldus de woordvoerster vorige week donderdag. „Het kan veertien, maar ook honderd meter zijn”, zei ze. De schacht is zo’n 300 jaar oud en er is niet veel over bekend. Een definitieve afdichting kan daardoor zeker drie of vier maanden gaan duren. Al die tijd blijft de straat afgezet.

Arbeidsinspectie

De Arbeidsinspectie gaat de oorzaak van het ongeluk onderzoeken, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Wegverzakking in Kerkrade: omwonenden geëvacueerd

© Bas Quaedvlieg

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal