Gewonde na omvallen boorapparaat bij werk aan sinkhole in Kerkrade

Print

Video: Track ‘88

Kerkrade / Eygelshoven -

Bij werkzaamheden aan het sinkhole in Kerkrade is dinsdagmiddag een man gewond geraakt doordat er een groot boorapparaat omviel. Ook is het gat weer groter geworden.

De man, die ter plekke aan het werk was, is naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd geraakt door de vallende boormachine. Volgens een woordvoerster van de brandweer is het ongeval niet veroorzaakt door verdere verzakking van de grond. Getuigen van het ongeval betwisten dat. Volgens hen zakte de grond wel verder in waardoor de machine op de man terechtkwam.

Lees ook: Omwonenden sinkhole Kerkrade geschokt na ongeluk: ‘Slachtoffer zat onder het bloed’

Het gat zit voor een portiekflat naast de kerk aan de Franciscanerstraat in de wijk Bleijerheide.

Gewonde na omvallen boorapparaat bij werk aan sinkhole in Kerkrade
Foto: Track 88

Ontruimd

Vorige week donderdagochtend zakte de grond onder de weg plotseling in, waardoor een groot gat ontstond. Dertien omliggende woningen werden haastig ontruimd en zo’n dertig mensen werden tijdelijk elders opgevangen.

Het gat werd donderdagavond en vrijdagochtend provisorisch gedicht. Dinsdag was een aannemer bezig met het gat te dichten. Waarschijnlijk staat het gat in verbinding met een eeuwenoude, onderliggende mijnschacht.

Lees ook: Acht huishoudens in Kerkrade geëvacueerd na grondverzakking door oude mijnschacht

Gewonde na omvallen boorapparaat bij werk aan sinkhole in Kerkrade
Foto: Track’88

Giswerk

Hoe diep de schacht onder het gat is, blijft giswerk, aldus de woordvoerster vorige week donderdag. „Het kan veertien, maar ook honderd meter zijn”, zei ze. De schacht is zo’n 300 jaar oud en er is niet veel over bekend. Een definitieve afdichting kan daardoor zeker drie of vier maanden gaan duren. Al die tijd blijft de straat afgezet.

Arbeidsinspectie

De Arbeidsinspectie gaat de oorzaak van het ongeluk onderzoeken, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Lees ook: Wegverzakking in Kerkrade: omwonenden geëvacueerd

Gewonde na omvallen boorapparaat bij werk aan sinkhole in Kerkrade
Foto: Bas Quaedvlieg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen