Fiets graveren voor inwoners Beek en Stein om diefstal tegen te gaan

© John Peters Fotografie -

Inwoners van Beek en Stein kunnen woensdag 26 augustus tussen 9.00 en 14.00 uur hun fiets laten graveren om diefstal en heling te voorkomen.

Redactie

De fietsgraveerdag wordt door beide gemeenten gehouden op het terrein van scholengemeenschap Groenewald aan de Kinskystraat 15 in Stein. Graveren is gratis, men dient wel legitimatie mee te nemen.

Diefstal

De gemeentes geven aan dat met het graveren van een fiets, diefstal kan worden voorkomen doordat een gegraveerde fiets niet aantrekkelijk is. Daarnaast is de eigenaar van een gegraveerde fiets makkelijker is terug te vinden en worden teruggevonden gestolen fietsen gratis thuis gebracht.

Ongeschikt

Niet elke fiets kan worden voorzien van een graveercode. Dit kan liggen aan de dikte van het frame of het materiaal. In sommige elektrische fietsen en fietsen gemaakt van aluminium of carbon kan niet altijd een code worden gegraveerd. Bij de fietsen van carbon kan namelijk het frame beschadigen. Bij elektrische fietsen kan het elektrisch circuit beschadigen en van sommige fabrikanten vervalt de garantie bij beschadiging van het frame. Als blijkt dat een fiets niet gegraveerd kan worden, zullen de graveerders de kenmerken opzoeken en aan u meegeven.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal