Pizzamaker Tante Fanny roept pizza terug vanwege stukjes metaal in de saus

Pizzamaker Tante Fanny roept de rollen pizzadeeg met potje saus terug omdat er stukjes metaal in kunnen zitten. Het pakketje met deeg en saus is te koop bij tal van supermarkten.

Ellen den Hollander

Het gaat om pizzadeeg dat onder de naam Tante Fanny Vers Rustiek Pizzadeeg wordt verkocht. Het pakje bevat zowel kant-en-klaar deeg als een potje tomatensaus van 600 gram. Het gaat om de producten met de volgende houdbaarheidsdata: 27/7, 30/7, 3/8, 10/8 en 17/8.

,,We hebben gisteren aan het einde van de dag een melding gekregen van onze Oostenrijkse collega’s op basis van een ervaring van een Duitse consument”, aldus Dirk van Leenen van het bedrijf Dorsvlegel dat de promotie voor een aantal voedselproducenten verzorgt. ,,We hebben een melding gemaakt bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de afnemers geïnformeerd.” Het product is te koop bij supermarkten zoals Jumbo, Albert Heijn, Boni en Picnic. Op een speciaal telefoonnummer kunnen consumenten met vragen terecht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

,,We hebben vooral mensen gesproken die de saus al gegeten hadden en bezorgd waren”, meldt Van Leenen. Er waren geen mensen die gezondheidsklachten hadden. ,,De kans dat er metaalfragmenten in de saus zitten is nihil. Toch hebben we ervoor gekozen om dit openbaar te maken en uit voorzorg de producten met bijbehorende t-h-t-data te publiceren met de waarschuwing ‘let op, mogelijk niet veilig’.” Het pizzadeeg is wel eetbaar. De meeste supermarkten bieden aan de producten terug te nemen zonder kassabon en het aankoopbedrag te retourneren.

Opvallend detail is dat een geselecteerde groep van vijftig influencers en journalisten de pizza onlangs ontving in een pakket met nieuwe producten. Robert Kroon, eigenaar van Kroon op het werk dat de pakketten verstuurde, is verrast door het bericht. ,,Goed dat we het weten, we gaan degenen die het product hebben ontvangen in kennis stellen.”

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal