Pizzamaker Tante Fanny roept pizza terug vanwege stukjes metaal in de saus

Print
Pizzamaker Tante Fanny roept pizza terug vanwege stukjes metaal in de saus

Pizzamaker Tante Fanny roept de rollen pizzadeeg met potje saus terug omdat er stukjes metaal in kunnen zitten. Het pakketje met deeg en saus is te koop bij tal van supermarkten.

Het gaat om pizzadeeg dat onder de naam Tante Fanny Vers Rustiek Pizzadeeg wordt verkocht. Het pakje bevat zowel kant-en-klaar deeg als een potje tomatensaus van 600 gram. Het gaat om de producten met de volgende houdbaarheidsdata: 27/7, 30/7, 3/8, 10/8 en 17/8.

,,We hebben gisteren aan het einde van de dag een melding gekregen van onze Oostenrijkse collega’s op basis van een ervaring van een Duitse consument”, aldus Dirk van Leenen van het bedrijf Dorsvlegel dat de promotie voor een aantal voedselproducenten verzorgt. ,,We hebben een melding gemaakt bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de afnemers geïnformeerd.” Het product is te koop bij supermarkten zoals Jumbo, Albert Heijn, Boni en Picnic. Op een speciaal telefoonnummer kunnen consumenten met vragen terecht.

,,We hebben vooral mensen gesproken die de saus al gegeten hadden en bezorgd waren”, meldt Van Leenen. Er waren geen mensen die gezondheidsklachten hadden. ,,De kans dat er metaalfragmenten in de saus zitten is nihil. Toch hebben we ervoor gekozen om dit openbaar te maken en uit voorzorg de producten met bijbehorende t-h-t-data te publiceren met de waarschuwing ‘let op, mogelijk niet veilig’.” Het pizzadeeg is wel eetbaar. De meeste supermarkten bieden aan de producten terug te nemen zonder kassabon en het aankoopbedrag te retourneren.

Opvallend detail is dat een geselecteerde groep van vijftig influencers en journalisten de pizza onlangs ontving in een pakket met nieuwe producten. Robert Kroon, eigenaar van Kroon op het werk dat de pakketten verstuurde, is verrast door het bericht. ,,Goed dat we het weten, we gaan degenen die het product hebben ontvangen in kennis stellen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen