Ingelast Veiligheidsberaad over regionaal maatwerk corona

© Hollandse Hoogte / ANP

Het Veiligheidsberaad praat woensdag in Utrecht over mogelijk regionaal maatwerk tegen de verspreiding van het coronavirus. Het gaat om een „collegiale uitwisseling” van ideeën die de 25 voorzitters van de veiligheidsregio’s daarover hebben.

Redactie

Sommige veiligheidsregio’s willen dat de quarantaineregels worden aangescherpt. Het is nog niet bekend of het overleg woensdag tot concrete nieuwe maatregelen leidt, aldus een woordvoerster van het beraad dinsdag.

Mondkapjesplicht

Het beraad zou eigenlijk pas over een paar weken weer bijeenkomen. Maar de actualiteit van het stijgende aantal besmettingen, de drukte en de discussie over de mondkapjes waren aanleiding om eerder bij elkaar te komen. Het kabinet heeft het Outbreak Management Team (OMT) om een advies over een eventuele mondkapjesplicht gevraagd.

Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad, onderbreekt zijn vakantie voor de bijeenkomst. Het Veiligheidsberaad heeft gevraagd of er ook een vertegenwoordiger van het Rijk kan aanschuiven.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal