Luiaard Odin verhuist van Duitsland naar dierentuin in Overloon

Luiaard Odin. © ZooParc Overloon

ZooParc Overloon krijgt een nieuwe bewoner: de tweevingerige luiaard Odin is er vanaf 10 augustus te zien.

Colette Beckers

Het dier verhuist van de dierentuin in het Duitse Heidelberg, waar hij geboren is, naar Overloon. Odin (1,5) wordt een huisgenoot van de reuzenmiereneter. Roel Huibers van de dierentuin spreekt van een langgekoesterde droom: ‘Ik vind het fantastische dieren’.

De tweevingerige luiaard komt voor in de bossen van Zuid-Amerika. Ze hangen het grootste deel van de tijd ondersteboven. Zo eten, slapen en paren ze. Eén keer in de week komen luiaards even uit de boom om te poepen.

Lees ook: Palmgiertje geboren in ZooParc Overloon

Fokprogramma

ZooParc Overloon is de vijfde plek in Nederland waar luiaards te zien zijn. Odin komt naar Overloon in het kader van het Europese fokprogramma, al zal het nog wel even duren voor er een vrouwtje bij komt.

Huibers: ‘Luiaards zijn solitaire dieren, dus ze vinden het helemaal niet erg om alleen te zijn. Maar het zou wel mooi zijn als we over een paar jaar hier een paartje en mogelijk zelfs een kleintje hebben.”

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal