Dier van de week

Dier van de week: Luuk

Print
Dier van de week: Luuk

Luuk. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Budel / Budel-Schoot / Budel-Dorpplein -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Luuk aan de beurt, een Mechelse Herder, reu, van ongeveer 7 jaar.

Hoe is Luuk in het asiel terechtgekomen?

„Veel honden die door de eigenaar weggedaan worden, belanden helaas op internet. Dan is het lastig om precies te achterhalen wat de juiste informatie is van eigenaren en geïnteresseerden. Op deze manier belanden ze dan soms bewust of onbewust op plaatsen waar geen goede match is tussen hond en baas. Dit was ook bij Luuk het geval.”

Wat kun je over hem vertellen?

„Omdat zijn nieuwe eigenaar de hond maar kort heeft gehad en zich niet goed heeft laten informeren, moeten we het doen met onze eigen bevindingen en observatie. Luuk heeft duidelijk wel commando’s geleerd en vindt het ook fijn om deze op te volgen. Hij heeft wel een baas nodig die dit aan kan, omdat hij ook een sterke eigen wil heeft.”

Waar kan Luuk het beste geplaatst worden?

„Hij zou het beste naar baas kunnen die een hond zoekt om te waken. Als hij zijn baas eenmaal accepteert, dan zal hij het als zijn taak zien om zijn eigendommen te bewaken en duidelijk optreden. Dit sterke karakter maakt hem niet geschikt om hem los in een huis of op een erf te zetten waar iedereen vrij in en uit loopt.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →