Nieuwe clubs voor vertrokken Roda-spelers Gunst en Prtajin

Print
Nieuwe clubs voor vertrokken Roda-spelers Gunst en Prtajin

Oud-Roda-speler Maxime Gunst. Afbeelding: Pro Shots

Kerkrade / Eygelshoven -

De bij Roda JC vertrokken spelers Maxime Gunst en Ivan Prtajin hebben een nieuwe club gevonden. Gunst keert terug naar België, Prtajin verkast naar Zwitserland. Voor Dico Jap Tjong ligt een contract bij FC Eindhoven in het vooruitzicht.

Gunst (27) heeft een tweejarig contract getekend bij KSV Roeselare, dat uitkomst op het hoogste amateurniveau in België. De Belgische linkervleugelverdediger kwam afgelopen winter op voorspraak van de later ontslagen coach Jean-Paul de Jong naar Roda. Eerder in het seizoen was hij na een conflict met trainer Fuat Usta weggestuurd bij MVV. Gunst kwam in totaal zeven keer in actie voor Roda.

Invalbeurten

Prtajin (24) tekende in de zomer van 2019 een contract in Kerkrade. De lange Kroatische spits wist geen basisplaats te veroveren en moest het vooral doen met korte invalbeurten. Prtajin heeft nu onderdak gevonden bij FC Schaffhausen, een laagvlieger in de Zwitserse eerste divisie.

Brandts

Ook voor Dico-Jap Tjong lijkt er een nieuwe club aan te komen. De 21-jarige Amsterdammer speelde als jeugdspeler een handvol wedstrijden voor Roda en was de laatste weken op proef bij FC Eindhoven. Trainer Ernie Brandts heeft laten weten dat hij de middenvelder graag zou willen houden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen