Jumbo roept eigen pizza terug vanwege stukjes metaal

Print
Jumbo roept eigen pizza terug vanwege stukjes metaal

Ook in de pizzakit van huismerk Jumbo zijn metalen deeltjes aangetroffen. Afbeelding: Shutterstock

Ook in de pizzapakketten van het huismerk van de Jumbo zijn metalen deeltjes aangetroffen. Jumbo haalt de pizzakit daarom meteen uit de schappen.

Wie zo’n pakket voor zelfgemaakte pizza’s heeft gekocht, kan het terugbrengen naar de winkel. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft dat bericht woensdag verspreid. Jumbo bericht nu ook over de pizzapakketten van het eigen merk. Het gaat om de Jumbo Pizzakit 600 gram met EAN 8718452445660 en THT van 06-08-2020.

Lees ook: Pizzamaker Tante Fanny roept pizza terug vanwege stukjes metaal in de saus

De pakketten bestaan uit een pak pizzadeeg en een pot tomatensaus. De metalen deeltjes zitten in de saus. Dinsdag was al gewaarschuwd voor metalen fragmenten in de pizzapakketten van Tante Fanny, die onder meer bij Albert Heijn, Picnic, Deen en Dirk zijn verkocht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen