Landmeters brengen voorgevels Landgraaf in beeld

Het Gegevenshuis werd vijf jaar geleden officieel opgericht op de top van de Wilhelminaberg. © archief De Limburger / Luc Lodder

Landmeters van het Gegevenshuis brengen momenteel in opdracht van de gemeente Landgraaf een groot aantal voorgevels in beeld. Het gaat daarbij voornamelijk om iets oudere woningen en bedrijfspanden.

redactie

Het Gegevenshuis houdt zich bezig met het inwinnen, beheren en actualiseren van alle data die te maken hebben met de openbare ruimte en de objecten die zich daar bevinden.

Uit de administratie van die organisatie blijkt dat de nu beschikbare informatie te veel afwijkt van hetgeen op dit moment wettelijk wordt voorgeschreven. Met het opnieuw inmeten wordt de administratie weer kloppend gemaakt.

De landmeters meten alleen de hoeken van de voorgevels van gebouwen. Daarvoor kan het zijn dat zij soms de gronden moeten betreden om de panden goed in beeld te kunnen brengen.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal