Bondscoach Sarina Wiegman verrast MBC’13 met driejarig sponsorcontract

© ING Image

Voetbalclub MBC’13 uit Maasbracht werd onlangs tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs verrast door Sarina Wiegman. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen en sinds 14 februari 2020 ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, aan dat de voetbalclub een driejarig sponsorcontract krijgt van de bank.

Redactie

MBC’13 krijgt dit contract op basis van het plan dat de club dit voorjaar indiende om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen de vereniging. Middels het sponsorcontract willen ING en KNVB het meiden- en vrouwenvoetbal samen met de clubs verder professionaliseren en ontwikkelen.

Voorzitter Ruud Lemmens reageert verheugd op het nieuws. „Geweldig dat de pitch van MBC’13 is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan. Met het sponsorgeld gaan wij een campagne inrichten om meer meiden en vrouwen enthousiast te maken om te komen voetballen bij onze club. We willen ook meer vrouwelijke trainers en bestuurders aantrekken wat een enorme bijdrage levert aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal”.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal