Duitse studie: 1 op 5 coronapatiënten in ziekenhuis stierf

© ANP

Een op de vijf mensen die in Duitsland met corona in het ziekenhuis belandden, overleefde de virusinfectie niet. Dat heeft een studie onder 10.000 patiënten uitgewezen.

Redactie

Zij werden tussen 26 februari en 29 april opgenomen in een van de 920 Duitse hospitaals. Meer dan de helft (53 procent) van de 1700 mensen die aan de beademing terechtkwamen, overleefde dat niet. Van de patiënten die niet werden beademd overleed uiteindelijk 16 procent. Het gaat volgens de onderzoekers om de eerste nationale analyse van de afgeronde ziekenhuisopnames in verband met corona.

„De hoge sterftecijfers laten duidelijk zien dat een relatief hoog aantal mensen met een ernstig verloop van de ziekte in ziekenhuizen werd behandeld”, aldus de chef van het instituut dat het onderzoek deed. Het ging volgens hem vooral om oudere mensen en mensen die al andere gezondheidsproblemen hadden.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal