Duitse studie: 1 op 5 coronapatiënten in ziekenhuis stierf

Print
Duitse studie: 1 op 5 coronapatiënten in ziekenhuis stierf

Afbeelding: ANP

Een op de vijf mensen die in Duitsland met corona in het ziekenhuis belandden, overleefde de virusinfectie niet. Dat heeft een studie onder 10.000 patiënten uitgewezen.

Zij werden tussen 26 februari en 29 april opgenomen in een van de 920 Duitse hospitaals. Meer dan de helft (53 procent) van de 1700 mensen die aan de beademing terechtkwamen, overleefde dat niet. Van de patiënten die niet werden beademd overleed uiteindelijk 16 procent. Het gaat volgens de onderzoekers om de eerste nationale analyse van de afgeronde ziekenhuisopnames in verband met corona.

„De hoge sterftecijfers laten duidelijk zien dat een relatief hoog aantal mensen met een ernstig verloop van de ziekte in ziekenhuizen werd behandeld”, aldus de chef van het instituut dat het onderzoek deed. Het ging volgens hem vooral om oudere mensen en mensen die al andere gezondheidsproblemen hadden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen