Tandartsen mogen tijdelijk extra toeslag rekenen voor coronakosten

Print
Tandartsen mogen tijdelijk extra toeslag rekenen voor coronakosten

Afbeelding: GettyImages

Mondhygiënisten, tandartsen en orthodontisten mogen tijdelijk een toeslag van 4,26 euro per patiënt in rekening brengen als gevolg van de corona-uitbraak, maakte de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bekend.

Mondzorgaanbieders maken extra kosten zoals de aanschaf van mondkapjes, die zij na elke patiënt moeten weggooien. Ook moeten tandartsen bij sommige behandelingen uit voorzorg meer handelingen doen, waardoor ze meer tijd kwijt zijn per patiënt. Daarbij laten tandartsen soms spoelen met verdunde waterstofperoxide om verspreiding te voorkomen.

Voor kinderen (tot 18 jaar) wordt de nieuwe toeslag door alle zorgverzekeraars vergoed. Als patiënten aanvullend verzekerd zijn voor mondzorg, is dit afhankelijk van het beleid van de zorgverzekeraar. Mensen die geen aanvullende verzekering hebben, betalen de toeslag zelf.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen