Sittards restaurant krijgt hulp van Herman den Blijker

© © iStock

Chefkok Herman den Blijker en budgetcoach Annemarie van Gaal gaan Indonesisch restaurant Tjoet Nyak Dhien in Sittard helpen om sterker uit de coronacrisis te komen. Zij doen dit voor het nieuwe SBS6-programma Crisis in de tent.

Eigenaren Fenny Bin Umar en Harry Denekamp van Tjoet Nyak Dhien keken woensdag verrast op toen Herman den Blijker en Annemarie van Gaal opeens met een cameraploeg voor hun neus stonden. Ze wisten weliswaar dat ze uitgekozen waren, maar niet wanneer een en ander zou plaatsvinden.

Zwaar getroffen

Tjoet Nyak Dhien is een van de zes Nederlandse restaurants die hulp krijgen Den Blijker en Van Gaal. De chefkok kijkt naar de keuken en de kaart, Van Gaal naar de financiën. Samen bedenken ze een plan om de zaak er weer bovenop te helpen. “Het gaat om goedlopende restaurants die corona zwaar getroffen zijn”, aldus een woordvoerder van producent Talpa Entertainment Producties. “De eigenaren van Tjoet Nyak Dhien zijn allebei keiharde werkers die meer dan honderd uur in de week actief zijn in de zaak. Meneer heeft daarnaast ook nog een baan voor halve dagen. Het is een van redenen waarom het restaurant uit de vele inzenders gekozen is. Ook de Indonesische keuken speelde een rol.”

Tv-uitzending

De komende dagen gaan Den Blijker en Van Gaal in Sittard aan de slag. Zaterdag al moet het restaurant nieuwe stijl zijn beslag hebben. Wat er gaat gebeuren, daarover mogen makers en restauranteigenaren nu niets zeggen. Crisis in de tent is vanaf woensdag 26 augustus wekelijks te zien bij SBS6. Wanneer de uitzending met het Sittards restaurant op tv is, is nog onbekend.

    De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg