Landschap thema van jaarboek Historische Studies Geuldal

Water beïnvloedt nog steeds het landschap: in Valkenburg moet het voetpad langs de Geul worden verlegd. © De Limburger

Het landschap in Zuid-Limburg is ditmaal het centrale thema van het jaarboek van de stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal.

René Willems

De reeks bestaat al sinds 1991. De stichting komt elk jaar met een bundel vol verhalen en artikelen over het rijke geschiedenis en het streekeigene van zuidelijk Zuid-Limburg. Dit jaar is de stichting gestart met het digitaal uitbrengen van losse verhalen uit die serie.

Bijdragen

In het nieuwste boek beschrijft Harrie Winteraeken hoe water van Geul en andere beken het landschap heeft gevormd. Mariëtte Paris vertelt hoe het landschap schilders en tekenaars heeft geïnspireerd. Van Jacquo Silvertant is een bijdrage over de mergelgrotten. Verder zijn in het boek nog bijdragen van Jean Pierre de Warrimont, Hans Vermeer, Jan Schurgers, Marije Cortenraad en Fred Erkenbosch opgenomen.

Intekenen kan via de website www.historiegeuldal.nl.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal