Italië verlengt noodtoestand vanwege corona tot half oktober

Print
Italië verlengt noodtoestand vanwege corona tot half oktober

Afbeelding: ANP

Italië verlengt de noodtoestand vanwege het coronavirus tot 15 oktober. Het parlement ging woensdag akkoord met een voorstel van de regering.

Door de noodtoestand kunnen onder andere sneller beslissingen worden genomen in de strijd tegen het coronavirus. Er komt meer geld beschikbaar voor speciale maatregelen en regionale autoriteiten krijgen meer bevoegdheden om in te grijpen.

Italië was het eerste Europese land dat door corona werd getroffen en riep in januari de noodtoestand voor een half jaar uit. Die verloopt donderdag.

„Jammer genoeg is de pandemie nog niet helemaal over, hoewel de effecten meer onder controle zijn en regionaal begrensd”, aldus premier Giuseppe Conte.

Een tijdlang was Italië de Europese brandhaard van de corona-uitbraak met overvolle ziekenhuizen en massale sterfte, vooral in plaatsen in het noorden. Tot nu toe telde het land ruim 35.100 coronadoden. Van de ruim 246.000 personen die besmet raakten, zijn er bijna 200.000 weer hersteld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen