Het Limburgs Landschap plant 136.000 bomen

Betrokkenen van Het Limburgs Landschap en Trees for All tekenen de samenwerkingsovereenkomst op de eerste plantlocatie bij het Zwart Water in Venlo. © Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Het Limburgs Landschap gaat met de organisatie Trees for All de komende drie jaar 136.000 bomen aanplanten in de provincie Limburg. Dit najaar wordt de eerste vijf hectare aangelegd bij het Zwart Water in Venlo.

onze verslaggeefster

In totaal gaat het om het realiseren van dertig hectare bos in Limburgse natuurgebieden die eigendom zijn van Het Limburgs Landschap. Die organisatie bekijkt welke terreinen, naast Zwart Water, nog meer geschikt zijn om nieuw bos aan te leggen.

Lees ook: ‘Voor iedere Limburger een boom’

De locaties waar de 136.000 bomen geplant worden, zijn vooral graslanden die dicht bij bestaande natuur liggen. Voorheen werden die locaties gebruikt als agrarische grond. Er worden enkel boom- en struiksoorten gebruikt die van nature al hier voorkomen.

Het Limburgs Landschap en Trees for All dragen met hun beplanting bij aan het ‘1 mil­joen bo­men­plan’ van de provincie Limburg en de doelstellingen van het ministerie om in 2030 in totaal 37.000 hectare meer bos in Nederland te hebben. Dit met als doel de biodiversiteit in de provincie te verbeteren en de hoeveelheid CO2 omlaag te krijgen.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal