250.000 illegale sigaretten aangetroffen bij controle in Helmondse bedrijfspanden

Foto ter illustratie. © Getty Images/Bloomberg Creative

Bij controles in bedrijfspanden in Helmond zijn 250.000 illegale sigaretten gevonden. De douane heeft de partij in beslag genomen.

Bianca Clerx

Het Peelland Interventie Team (PIT) deed dinsdag onderzoek in vijf bedrijfspanden in Helmond. Er zijn illegale rookwaar aangetroffen - daarbij is sprake van belastingontduiking en schending van het merkenrecht - en diverse milieu-overtredingen ontdekt. Zo waren bijvoorbeeld gasflessen niet goed opgeslagen.

In een van de panden is ook een slaapplaats ontruimd. De situatie was illegaal en brandgevaarlijk. Op twee locaties is mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude. Dat wordt verder onderzocht.

Bekeuringen voor foutparkeerders

Verder constateerde het PIT dat er in de directe omgeving van de bezochte panden fout geparkeerd wordt. De boa’s van Toezicht en Handhaving hebben daarvoor diverse bekeuringen uitgeschreven.

Bij deze actie werkten de politie, gemeente Helmond, boa’s Toezicht en Handhaving, Senzer, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, douane en de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost samen. Onder regie van het PIT zijn er regelmatig controles bij panden waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of dat ze niet voldoen aan wetten en regels.

Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen, illegaal gokken, mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal