Werkzaamheden Dame van Voerendaal liggen tijdelijk stil

De Dame van Voerendaal staat in een plantsoen voor het station van Voerendaal. © FOTO ARNAUD NILWIK / Archief De Limburger

De werkzaamheden aan het beeld de Dame van Voerendaal liggen tot en met 16 augustus stil.

Redactie

Het is in die periode ook niet mogelijk om een naam te graveren in de Kunradersteen. Dit kan weer vanaf 17 augustus. Dat meldt de gemeente Voerendaal.

Het kunstwerk, gemaakt van cortenstaal, staat in een plantsoen voor het station van Voerendaal. Het is gebaseerd op een vrouwenportret uit de Romeinse tijd, dat honderd jaar geleden in Voerendaal gevonden is.

Gegraveerde stenen

Burgers kunnen hun naam graveren in een brok Kunradersteen. De gegraveerde stenen worden geplaatst in een silhouet van 3.30 meter hoog en circa 5 meter lang. Uiteindelijk wordt het frame gevuld met circa zeven kubieke meter kalksteen uit de groeve aan de Bergerweg in Kunrade.

Lees ook: De dame van Voerendaal: tweede in een serie kunstwerken

De dame van Voerendaal is het tweede kunstwerk in de gemeente Voerendaal dat gemaakt is van cortenstaal en gevuld wordt met Kunradersteen. In Ubachsberg ligt op de hoek van Mingersborgerweg en de Jozefstraat een kunstwerk in de vorm van het woord ‘kalk’ in het gras, tevens gemaakt van cortenstaal en gevuld met Kunradersteen.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal