Dans

Nominaties prijzen van de Nederlandse Dansdagen bekend

Nederlandse Dansdagen. © Marcel van Hoorn

Dansers-choreografen Gil Gomes Leal, Roshanak Morrowatian en Cherish Menzo zijn genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht, waaraan een bedrag van 10.000 euro is gekoppeld.

onze verslaggeefster

De genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2020 (eveneens ter waarde van 10.000 euro) zijn Nastaran Razawi Khorasani, Anne-Beth Schuurmans en Ryan Djojokarso. De prijzen worden in oktober uitgereikt tijdens het festival, dat dit jaar online te volgen is. Exacte data en tijden volgen. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat winnaars met het gewonnen budget werk maken dat te zien is tijdens het festival in 2021.

Alle genomineerden presenteren begin september hun plannen voor nieuw werk aan commissies. De Prijs van de Nederlandse Dansdagen is een stimuleringsprijs voor veelbelovend choreografietalent dat nog geen (structurele) subsidie ontvangt. Met de tienduizend euro kan nieuw werk gemaakt worden.

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek is bedoeld als stimulans voor innovatie in dans voor een jong publiek tussen de 4 en 18 jaar.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal