Dans

Nominaties prijzen van de Nederlandse Dansdagen bekend

Print
Nominaties prijzen van de Nederlandse Dansdagen bekend

Nederlandse Dansdagen. Afbeelding: Marcel van Hoorn

Maastricht / Itteren -

Dansers-choreografen Gil Gomes Leal, Roshanak Morrowatian en Cherish Menzo zijn genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht, waaraan een bedrag van 10.000 euro is gekoppeld.

De genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2020 (eveneens ter waarde van 10.000 euro) zijn Nastaran Razawi Khorasani, Anne-Beth Schuurmans en Ryan Djojokarso. De prijzen worden in oktober uitgereikt tijdens het festival, dat dit jaar online te volgen is. Exacte data en tijden volgen. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat winnaars met het gewonnen budget werk maken dat te zien is tijdens het festival in 2021.

Alle genomineerden presenteren begin september hun plannen voor nieuw werk aan commissies. De Prijs van de Nederlandse Dansdagen is een stimuleringsprijs voor veelbelovend choreografietalent dat nog geen (structurele) subsidie ontvangt. Met de tienduizend euro kan nieuw werk gemaakt worden.

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek is bedoeld als stimulans voor innovatie in dans voor een jong publiek tussen de 4 en 18 jaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen