Laagste aantal coronapatiënten in het ziekenhuis

© Hollandse Hoogte / ANP

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is gezakt naar het laagste niveau sinds begin maart. In totaal behandelen ziekenhuizen nu nog 80 mensen vanwege het virus.

Redactie

Van hen liggen 17 op de intensive care (ic) en 63 op een verpleegafdeling, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op dinsdag werden 19 patiënten op een ic behandeld en 77 op een verpleegafdeling, bij elkaar dus 96. Het aantal schommelt sinds begin juli rond de honderd.

Coronabesmettingen

In de afgelopen weken is het aantal coronabesmettingen flink toegenomen, en volgens de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is het aantal ziekenhuisopnames in de afgelopen weken ook gestegen. Begin juli werden in een week tijd vijf mensen vanwege corona opgenomen in een ziekenhuis, vorige week kwamen negentien mensen in een ziekenhuis te liggen. Het gaat nog steeds om lage aantallen, benadrukken het RIVM en het LCPS.

Op de intensivecareafdelingen liggen ook 548 mensen met andere aandoeningen. In totaal behandelen intensivisten dus 565 mensen. Onder normale omstandigheden zouden ic’s ongeveer 900 mensen behandelen.

Aantal nieuwe coronagevallen stijgt verder

Bij 247 mensen in Nederland is woensdag het coronavirus vastgesteld. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni. Het is de vierde dag op rij dat het aantal nieuwe gevallen boven de 200 ligt. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 1400 mensen positief getest.

De regio Rotterdam-Rijnmond is het epicentrum van Nederland. Het coronavirus is daar woensdag 68 keer vastgesteld, het hoogste aantal sinds eind april. In Midden- en West-Brabant kwamen 33 nieuwe gevallen aan het licht, in Amsterdam-Amstelland is het virus woensdag 31 keer vastgesteld, Hollands Midden meldde 18 positieve tests en in Haaglanden kregen 12 mensen woensdag te horen dat ze besmet zijn geraakt.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal