Zeker vier daders beroofden Bol.com en namen ‘dure spullen’ mee in eigen vrachtwagen

Politie bij het distributiecentrum van Bol.com, waar een gewapende overval plaatsvond. © ANP

Bij de raadselachtige overval op het distributiecentrum van Bol.com waren zeker vier daders betrokken. Dat meldt de politie. Twee beveiligers werden die zondag 19 juli met een vuurwapen bedreigd en vervolgens gegijzeld. De daders namen daarna een ‘aanzienlijke hoeveelheid waardevolle goederen’ mee in een door hen meegebrachte vrachtwagen.

Pricilla Molle

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de overvallers rond 08.15 uur het parkeerterrein opreden en daar het bedrijf binnengingen. Daarbij gijzelden ze twee beveiligers. Op dat moment waren er buiten deze beveiligers nog andere werknemers aan het werk die verder niks van de overval hebben meegekregen.

Lees ook: Raadselachtige overval op Bol.com: ‘Vrijwel onmogelijk zonder hulp’

De beveiligers wisten zich rond 14.50 uur te bevrijden en sloegen toen alarm. Tot woensdag wilde de politie niks kwijt over de overval. Ze wilden geen ‘daderinformatie’ verstrekken en hadden op veel vragen nog geen antwoorden. Ook Bol.com zei er vrij weinig over. ,,Wij volgen de politie.”

Geen gewonden

In eerste instantie zouden de overvallers rond 09.00 uur het gebouw zijn binnengedrongen. Dat blijkt nu drie kwartier eerder. Na de melding om 14.50 uur rukte de politie massaal uit. De daders waren toen al vertrokken en zijn nog voortvluchtig. Er raakte niemand gewond.

De recherche is nog bezig met het onderzoek. Hierbij worden camerabeelden bestudeerd en specialisten van de politie ingeschakeld. In het bedrijf is door forensisch rechercheurs een sporenonderzoek ingesteld en er zijn getuigen verhoord.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal