Ervaren middenvelder Niek Vossebelt naar Roda JC

Print
Ervaren middenvelder Niek Vossebelt naar Roda JC

Vossebelt in zijn tijd bij Almere City. Afbeelding: Getty Images

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC heeft een nieuwe speler aan de selectie toegevoegd: Niek Vossebelt komt over van Almere City FC. De 28-jarige middenvelder uit Harderwijk tekent een contract voor twee seizoenen in Kerkrade.

Roda betaalt geen transfersom voor Vossebelt. Zijn contract bij Almere, dat doorliep tot de zomer van volgend jaar, is ontbonden.

Willem II

Vossebelt is een oude bekende van Roda-coach Jurgen Streppel, die hem eerder al onder zijn hoede had bij Willem II. De twee wisten in Tilburg tweemaal promotie naar de eredivisie af te dwingen. Na zijn periode bij Willem II kwam Vossebelt uit voor FC Emmen en FC Den Bosch. Bij die laatste club ontpopte hij zich in het seizoen 2017/2018 met vijftien doelpunten tot de meest scorende middenvelder van de eerste divisie. Het leverde hem een overstap op naar Almere City. Daar kwam hij in zijn eerste jaar nog veel aan spelen toe, afgelopen seizoen raakte hij er echter zijn basisplaats kwijt.

Ervaren

Vossebelt heeft al meer dan 240 wedstrijden in de eerste divisie op de teller staan. Zijn komst past dan ook bij het streven van Streppel en technisch directeur Jeffrey van As om ervaren, Nederlandstalige spelers aan de selectie toe te voegen. Eerder contracteerde Roda ook al Kees Luijckx (34) en Stefano Marzo (29).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen