Dier van de week

Dier van de week: Pluisje

Print
Dier van de week: Pluisje

Pluisje. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week stel ze graag Pluisje voor, een dappere kerel van drie jaar oud.

Wie is Pluisje en wat doet hij in het asiel?

„Pluisje is begin juni bij ons binnengekomen nadat hij zwervend op straat was aangetroffen. Vermoedelijk heeft hij lange tijd op straat geleefd, want hij was er slecht aan toe. Hij was mager en zijn oren waren zwaar ontstoken. Zijn oren zijn inmiddels weer tiptop in orde maar zijn wel blijvend misvormd door de langdurige verwaarlozing.”

Wat is er zo leuk aan Pluisje?

„Het mooie aan Pluisje is om te zien hoe hij stukje bij beetje mensen weer opnieuw leuk is gaan vinden en dat hij het steeds fijner vindt om bij je in de buurt te zijn. Hij is lange tijd door mensen weggejaagd uit hun tuin. Hij kan daarom tegenover onbekende mensen afwachtend en verlegen zijn. We denken dat hij zich bij een nieuwe baas snel zal aanpassen en een brave en gezellige huisgenoot gaat worden.”

Wat voor baas zoek je voor hem?

„Omdat hij lange tijd op straat heeft geleefd, is het voor hem belangrijk dat hij bij zijn toekomstige eigenaar lekker naar buiten kan. Andere, rustige katten vindt deze kerel prima. Ook iets oudere kinderen zullen aan hem een leuk maatje kunnen hebben.”

Gun jij deze jongen een beter leven dan het zware leven als zwerfkat? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →