Zegening kroedwusjen in parochiekerken Kerkrade-West

Print
Zegening kroedwusjen in parochiekerken Kerkrade-West

De zegening van kroedwusjen, normaliter in de botanische tuin. Dit jaar in de parochiekerken van Kerkrade-West. Afbeelding: parochiekluster West

Kerkrade / Eygelshoven -

De zegening van kroedwusjen, die normaliter plaatsvindt in de botanische tuin, vindt dit jaar plaats tijdens de reguliere weekendmissen van 15 en 16 augustus in de parochiekerken van Kerkrade-West.

Bezoekers worden uitgenodigd om voor deze vieringen zelf een kroedwusj mee te nemen. Deze samengestelde bos bevat twee broodgranen, kruiden met geneeskrachtige werking, kruiden tegen onweer en het walnootblad. Aan het eind van de vieringen wordt in de kerken een kroedwusj bidprentje ter herinnering uitgedeeld.

Dit jaar vindt geen aparte openluchtmis plaats in de botanische tuin vanwege de coronamaatregelen. Tijdens de vieringen zal in het bijzonder de voorspraak van Maria worden ingeroepen om samen gezond door deze tijden te komen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →