Zegening kroedwusjen in parochiekerken Kerkrade-West

Print
Zegening kroedwusjen in parochiekerken Kerkrade-West

De zegening van kroedwusjen, normaliter in de botanische tuin. Dit jaar in de parochiekerken van Kerkrade-West. Afbeelding: parochiekluster West

Kerkrade / Eygelshoven -

De zegening van kroedwusjen, die normaliter plaatsvindt in de botanische tuin, vindt dit jaar plaats tijdens de reguliere weekendmissen van 15 en 16 augustus in de parochiekerken van Kerkrade-West.

Bezoekers worden uitgenodigd om voor deze vieringen zelf een kroedwusj mee te nemen. Deze samengestelde bos bevat twee broodgranen, kruiden met geneeskrachtige werking, kruiden tegen onweer en het walnootblad. Aan het eind van de vieringen wordt in de kerken een kroedwusj bidprentje ter herinnering uitgedeeld.

Dit jaar vindt geen aparte openluchtmis plaats in de botanische tuin vanwege de coronamaatregelen. Tijdens de vieringen zal in het bijzonder de voorspraak van Maria worden ingeroepen om samen gezond door deze tijden te komen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen