San Jose

Beste kwartaal ooit voor online betalingsbedrijf PayPal

Print
Beste kwartaal ooit voor online betalingsbedrijf PayPal

Afbeelding: EPA

Betalingsbedrijf PayPal heeft afgelopen kwartaal goede zaken gedaan omdat mensen vanwege de coronapandemie veel meer digitale betalingen deden.

Er werd ook meer online gewinkeld en dat is terug te zien in de resultaten van PayPal. Volgens topman Dan Schulman was dit het beste kwartaal ooit voor zijn bedrijf.

De omzet steeg met 22 procent naar 5,3 miljard dollar. Onder de streep bleef 1,5 miljard dollar over, waar een jaar eerder nog 823 miljoen dollar winst in de boeken ging.

Aanwas

PayPal kwam ook met andere cijfers. Zo waren alle betalingen via het bedrijf goed voor 222 miljard dollar. Dat is 29 procent meer dan een jaar eerder. Verder werden er per saldo meer dan 21 miljoen nieuwe accounts geopend. Zo’n sterke aanwas van het aantal klanten heeft PayPal ook nog nooit eerder meegemaakt.

„Te midden van de coronapandemie zijn digitale betalingen belangrijker en essentiëler dan ooit geworden”, concludeert Schulman. Hij heeft de financiële vooruitzichten voor het bedrijf direct opgeschroefd. Bij PayPal wordt nu gerekend op ongeveer een kwart meer winst over heel dit jaar, 23 procent meer omzet en zo’n 70 miljoen extra accounts.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen