Amsterdam

Online krantenkiosk Blendle wordt verkocht aan Frans bedrijf

Print
Online krantenkiosk Blendle wordt verkocht aan Frans bedrijf

Blendle-oprichters Alexander Klöpping (links) en Marten Blankesteijn (rechts) op de redactie van hun bedrijf. Afbeelding: Leonard Fäustle/Blendle

Blendle, het bedrijf dat artikelen uit kranten en tijdschriften in digitale vorm aanbiedt, wordt verkocht. De koper is het Franse Cafeyn, een vergelijkbaar platform waarop 2500 titels te lezen zijn. Dat zegt mede-oprichter Alexander Klöpping van Blendle in een interview met de Volkskrant.

„Blendle is mijn baby. Je baby in handen van iemand anders geven, is niet makkelijk. Maar ik heb het belang van het bedrijf altijd belangrijker gevonden dan mijn gevoel voor romantiek”, aldus Klöpping. „Ik denk dat we samen met Cafeyn onze droom – marktleider in Europa worden – veel sneller kunnen waarmaken.”

Volgens Klöpping gaat er niet zoveel veranderen. „We voegen de catalogus van Cafeyn toe aan Blendle. We gaan functionaliteiten uitwisselen. Zij zijn beter met offline lezen – in het vliegtuig kun je Blendle nu niet gebruiken. Wij zijn beter met algoritmes, waardoor we de gebruiker artikelen op maat kunnen aanbieden, en we hebben een dienst als Audio.” Op die laatste dienst worden artikelen voorgelezen.

Blendle begon in 2014. Hoeveel geld er met de overname is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht. „De kopende partij wil dat niet.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen