Munckhof sleept 5 gemeenten voor rechter

Print
Munckhof sleept 5 gemeenten voor rechter

Foto ter illustratie. Afbeelding: De Limburger

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Munckhof Groep in Horst neemt gerechtelijke stappen tegen 5 gemeenten in Zuid-Holland.

De inkooporganisatie van de gemeenten ligt dwars bij het uitvoeren van een door de vervoerder gewonnen aanbesteding. Munckhof heeft in het Westland onlangs de aanbesteding van het leerlingenvervoer gewonnen voor negen jaar.

Voor de daadwerkelijke uitvoering van het vervoer wil de vervoerder lokale bedrijven als onderaannemer inschakelen. Dat is door de inkooporganisatie verboden en daarom sleept Munckhof de gemeenten voor de rechter.

Vragen

De gemeenteraadsfractie Westland Verstandig van gemeente Westland heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over de kwestie. Volgens die partij heeft Munckhof de aanbesteding gewonnen omdat lokale ondernemers de risico’s van de grote kavels niet wilden dragen. Vandaar dat er gekozen is voor de constructie van één hoofdaannemer, in dit geval Munckhof, die het leerlingenvervoer vervolgens uitbesteedt aan lokale ondernemingen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen