Maastricht past oud-papiercontainers aan in strijd tegen afvaldump

© Loraine Bodewes / Archief De Limburger

De gemeente Maastricht past enkele containers voor oud papier en karton aan in de strijd tegen illegale afvaldump.

Onze verslaggever

Regelmatig wordt volgens de gemeente afval aan in de containers voor oud papier en karton gestopt dat er niet in thuis hoort. Denk aan stukken laminaatvloer en zelfs een in stukken gezaagd bankstel. Om de vervuiling te verminderen, gaat de gemeente een proef doen op de milieuperrons aan de Armand Maassenstraat, Miradorplein, Moletteplein, Philipsweg en Volksplein.

S-bocht

Vanaf volgende week wordt daar de opening aan van de container voor karton en papier aangepast door aan de binnenkant een S-bocht te plaatsen. „Zo maken we het iets moeilijker om ander afval dan papier en karton in deze container te stoppen”, aldus de gemeente. Nadeel is volgens de gemeente wel dat lange stukken karton er minder goed inpassen. Deze moeten dus eerst kleiner worden gemaakt.

Sinds het begin van de coronacrisis is het probleem van illegaal afvaldumpen verdubbeld in Maastricht. Om dumpers te kunnen betrappen zet de gemeente ook al mobiele camera’s in.

Lees ook: Illegale afvaldumping in Maastricht meer dan verdubbeld

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal