Eenderde inwoners Valkenburg heeft te maken gehad met wateroverlast

Print

Eenderde inwoners Valkenburg heeft wateroverlast - 30 jul 2020 . Video: De Limburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Een op de drie inwoners van Valkenburg aan de Geul heeft de afgelopen jaren te maken gehad met wateroverlast.

Dat blijkt uit een enquête die studenten van de Vrije Universiteit in Amsterdam hebben gehouden. Voor het onderzoek hadden zij eigenlijk de straat op willen gaan in Valkenburg, maar in verband met de coronacrisis is het ditmaal digitaal uitgevoerd.

Een kleine honderd inwoners hebben de online-vragenlijst van de studenten ingevuld. Van hen zegt 33 procent geconfronteerd te zijn met water in de straat. De meesten weten wat zij moeten doen om te voorkomen dat het water de woning binnenloopt, zeggen zij.

Het eerste waar bewoners aan denken is volgens de studenten het verhogen van de dorpel bij de voordeur of het plaatsen van schotten als de Geul buiten de oevers treedt. Ook het vergroenen van tuinen helpt volgens de ondervraagden bij het voorkomen van ondergelopen huizen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen