Vrouw uit Echt slachtoffer van cybercriminaliteit, verdachte uit Den Haag opgepakt

Print
Vrouw uit Echt slachtoffer van cybercriminaliteit, verdachte uit Den Haag opgepakt

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Een vrouw uit Echt is het slachtoffer geworden van cybercriminaliteit per SMS. Een 26-jarige man uit Den Haag wist op die manier haar spaargeld te stelen.

De man uit Den Haag werd donderdag aangehouden op verdenking van smishing. Dat is een vorm van cybercriminaliteit die via SMS verstuurd wordt om burgers om de tuin te leiden. Bij de arrestatie is de woning van de verdachte doorzocht en zijn gegevensdragers in beslag genomen in het kader van het strafrechtelijk onderzoek.

Uit politieonderzoek blijkt dat de verdachte de vrouw uit Echt in februari via deze oplichtingsmethode had weten te misleiden. Het slachtoffer kreeg op haar GSM een sms om een nieuwe bankpas aan te vragen. Daarbij werd haar ook de vraag gesteld of ze haar pincode wilde behouden en verzocht deze in te voeren. Een dag later kwam een man aan de deur die aangaf de oude betaalpas op te halen. Enkele dagen later werd duidelijk dat deze pas in combinatie met haar pincode was gebruikt om een aanzienlijk geldbedrag van de rekening te halen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →