Vrouw (90) bestolen van handtas bij babbeltruc op straat

Print
Vrouw (90) bestolen van handtas bij babbeltruc op straat

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Eygelshoven -

Een 90-jarige vrouw is dinsdag rond het middaguur in Eygelshoven het slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Dat bracht de politie donderdag naar buiten. Het slachtoffer liep met haar rollator over de Molenweg. Aan haar rollator hing een handtas. Nabij de kruising met de Bosweg werd het slachtoffer aangesproken door een vrouw en kind. Nadat deze onbekende vrouw het slachtoffer enkele vragen had gesteld op een uit een donkere tas tevoorschijn gehaalde tablet, liep zij met het meisje weg in de richting van de Laurastraat. Thuis bemerkte het slachtoffer dat haar beursje met een klein geldbedrag was ontvreemd.

De politie is op zoek naar personen die informatie hebben over de onbekende vrouw en haar kind. De vrouw spreekt goed Nederlands, heeft een slank postuur en is ongeveer 1,60 lang. Ze was gekleed in een zwarte jurk, had een getinte huidskleur en lange donkere haren. Het meisje was ongeveer 13 jaar oud, droeg een wit jasje, had donkerblond haar en een blanke huidskleur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen