Laagste aantal coronapatiënten op intensive care sinds maart

Print
Laagste aantal coronapatiënten op intensive care sinds maart

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Op de intensive cares liggen veertien mensen met het coronavirus. Dat is het laagste aantal sinds de begindagen van de uitbraak, begin maart.

Op woensdag lagen zeventien patiënten op een intensivecareafdeling. Op 16, 17, 21 en 23 juli behandelden de intensive cares vijftien mensen aan Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen steeg van 63 naar 66. Dat betekent dat ziekenhuizen bij elkaar tachtig coronapatiënten behandelen, evenveel als op woensdag. Het aantal ziekenhuisopnames is in de afgelopen weken iets gestegen, van gemiddeld minder dan één opname per dag naar bijna drie opnames per dag, maar er zijn ook mensen die opgeknapt zijn en het ziekenhuis mogen verlaten. Volgens Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg is de situatie in de ziekenhuizen „heel stabiel zonder regionale bijzonderheden”.

Op de intensive cares liggen ook 564 mensen met andere aandoeningen, dertien meer dan op woensdag. In totaal behandelen intensivisten dus 578 mensen. Dat aantal schommelt nu al twee maanden rond de 600. Onder normale omstandigheden behandelen intensive cares zo’n 900 mensen, waarvoor 1150 bedden beschikbaar zijn. Dit betekent dat ongeveer de helft van alle ic-bedden momenteel niet gebruikt wordt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen