Duits vliegtuigje crashte door technisch defect, stervende moeder redde dochtertje (2)

Print
Duits vliegtuigje crashte door technisch defect, stervende moeder redde dochtertje (2)

De brand die na de crash ontstond, verwoestte het volledige dakappartement. Afbeelding: EPA

Het neerstorten van een lichtgewichtvliegtuig in het Duitse Wesel, afgelopen zaterdag, is zo goed als zeker het gevolg geweest van een technisch defect.

Dat meldt het Openbaar Ministerie in Duisburg. Onderzoek moet uitwijzen waarom het toestel crashte in een dakappartement, waarbij drie doden vielen, en niet aan de noodparachute naar beneden kwam.

De exacte oorzaak van het neerstorten van het vliegtuigje van het type TL96 is nog niet bekend, maar alles wijst op een technisch defect, verklaarde officier van justitie Alexander Bayer van het Openbaar Ministerie (OM) in Duisburg tegenover Duitse media. De Duitse federale dienst voor onderzoek naar vliegtuigongevallen moet uitsluitsel geven over de aard en oorzaak van het technische defect.

De politie verklaarde zaterdag dat er aanwijzingen waren dat het toestel in de lucht al uit elkaar vloog. Dit omdat in de omgeving meerdere vliegtuigonderdelen werden gevonden. De noodparachute van het toestel lag vreemd genoeg zo’n 100 meter verderop naast een woning. Ooggetuigen zagen het valscherm naar beneden komen zonder dat er iets onder hing.

Laatste krachten

De onderzoekers gaan ervan uit dat de drie dodelijke slachtoffers, de bewoonster van het dakappartement en de twee inzittenden van het vliegtuigje, zijn. Eerstgenoemde is de 39-jarige Christina K. die, zo melden Duitse media, haar 2-jarige dochtertje Noah op het nippertje in veiligheid wist te brengen. De zwaargewonde vrouw sleepte zich met haar laatste krachten door de vuurzee naar de hulpverleners, overhandigde haar kind en bezweek toen aan haar verwondingen.

De inzittenden van het vliegtuigje waren een 55-jarige Duitse man en diens bejaarde vader. Eerstgenoemde vloog al tientallen jaren en gold als ‘zeer ervaren’. De identificatie van de doden verloopt uiterst moeizaam, omdat hun lichamen zwaar verminkt zijn door de brand die na de crash ontstond. Daarbij bleef nagenoeg niets over van het lichtgewichtvliegtuig.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen