Verstappen: Veel nieuwe onderdelen, kijken wat er werkt

Print
Verstappen: Veel nieuwe onderdelen, kijken wat er werkt

Afbeelding: EPA

Met veel aanpassingen voor de RB16 is Red Bull Racing naar Silverstone getrokken voor de vierde race van 2020, jagend op een ontketend Mercedes. ,,Er is er nog veel ruimte voor verbetering, we leren nog steeds bij.”

Knokkend een seizoen in en onderweg steeds sterker worden, Red Bull Racing was er de laatste jaren meesterlijk in. En zeker nu is het nodig, met een extreem dominant Mercedes vooraan het veld. Bij de renstal van Max Verstappen weten ze niet exact waarom de RB16 niet zo snel is als gehoopt en verwacht, maar daar moet de komende twee raceweekenden op het asfalt van Silverstone een helderder beeld over ontstaan. ,,We brengen veel nieuwe en andere onderdelen mee. Maar eens zien wat er werkt en wat er niet werkt. Er is nog veel ruimte voor verbetering en we leren nog steeds bij”, aldus Verstappen, die Mercedes opnieuw vooraan verwacht op het rappe circuit in Northamptonshire.

Favoriet

Lewis Hamilton is er torenhoog favoriet, net als vorig jaar. Maar dat zegt voor Verstappen ook weer niet meteen alles. ,,Want een jaar terug gingen we er vooraf ook van uit dat we hier in de kwalificatie klappen zouden krijgen, maar toen bleek het verschil uiteindelijk maar twee tienden”, weet de Limburger nog.

Voor zo’n miniem verschil in de kwalificatie zou hij nu tekenen. ,,Wat het nu wordt? Pfff.. moeilijk”, reageerde hij bij de internationale persconferentie op Silverstone. ,,Natuurlijk gaan ze hier weer dominant zijn, maar dat gat kan van alles zijn tussen twee tienden en een seconde. Dat laatste hoop ik alleen niet. Liever binnen een halve seconde, dat ik oké.”

Proces

Over zeges praten ze nu even niet bij Red Bull Racing, maar dat betekent niet dat Verstappen met de pest in zijn lijf langs de Europese circuits trekt. ,,Natuurlijk wil ik liever verder van voren zitten, maar dat is nu even niet zo. Hopelijk is dat later dit jaar of volgend jaar wel weer het geval. En dat wordt geen makkelijk proces, maar dat betekent niet dat ik hier gefrustreerd ga zitten zijn. Natuurlijk ben ik wel eens boos, maar dat komt omdat ik wil winnen. Zoals iedereen binnen ons team.”