Hamilton denkt niet aan stoppen: ‘Ik zie mezelf nog zeker drie jaar doorgaan’

Print
Hamilton denkt niet aan stoppen: ‘Ik zie mezelf nog zeker drie jaar doorgaan’

Afbeelding: BSR Agency

Lewis Hamilton wil nog zeker drie jaar in de Formule 1 blijven rijden. De 35-jarige Brit zei dat in de aanloop naar de Grote Prijs van Groot-Brittannië, zondag voor lege tribunes op Silverstone. ,,Mijn doel is om zo lang mogelijk te blijven presteren. Ik zie mezelf nog zeker drie jaar doorgaan”, aldus de zesvoudig wereldkampioen.

Hamilton is op jacht naar het record van Michael Schumacher, de enige coureur die zeven wereldtitels wist te veroveren in de Formule 1. De Brit staat dit seizoen, dat als gevolg van de coronacrisis pas net is begonnen en minder races zal tellen dan normaal, na drie grands prix al weer aan kop van het WK-klassement. Zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas won de openingsrace, daarna was Hamilton twee keer de beste. Hij heeft één wereldtitel nodig om op gelijke hoogte met de Duitser te komen.

De kopman van Mercedes mengt zich al wekenlang nadrukkelijk in het racismedebat. Als enige donkere coureur in de Formule 1 laat Hamilton zijn stem nadrukkelijk horen. ,,Hoewel de coronacrisis op heel veel manieren negatief was, gaf het op een bepaalde manier ook energie. Energie om me op andere dingen te focussen. En wellicht ook wel nieuwe energie om langer door te gaan”, aldus Hamilton, wiens contract bij Mercedes aan het einde van dit jaar afloopt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen