wielrennen

IJzersterke Evenepoel slaat dubbelslag in Ronde van Burgos

Print
IJzersterke Evenepoel slaat dubbelslag in Ronde van Burgos

Evenepoel pakt de ritzege en de leiderstrui. Afbeelding: Cor Vos

De Belg Remco Evenepoel heeft gisteren de derde etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. Het was een bergrit met aankomst op de Picón Blanco.

De etappewinst betekende al de zesde overwinning voor de jonge renner van Deceuninck - Quick-Step in het vanwege het coronavirus onderbroken seizoen.

Een kleine 2 kilometer onder de top demarreerde Evenepoel uit een selecte groep met onder anderen de Nieuw-Zeelander George Bennett (Jumbo-Visma), Girowinnaar Richard Carapaz uit Ecuador en de Colombiaan Esteban Chaves. Bennett finishte als tweede, de Spanjaard Mikel Landa kwam als derde boven.

Evenepoel nam de leiderstrui over van de Oostenrijker Felix Grossschartner.

„De buit is nog niet binnen”, zei de jonge Belg na zijn sterke optreden. „Maar we zijn hier met een goed team en gaan deze leiderstrui verdedigen.”

In het algemeen klassement heeft Evenepoel 18 seconden voorsprong op Bennett en 32 op Landa. Jetse Bol was de eerste Nederlander die de finish passeerde, ruim 2 minuten na de ritwinnaar. Er volgen nog een grotendeels vlakke rit en een bergrit.

Op de slotklim bleven Bennett en Chaves het langst in het spoor van Evenepoel. „Het eerste doel vandaag was om geen tijd te verliezen en te blijven aanklampen”, vertelde de Belg. „Maar mijn ploegleider vond dat ik iets moest proberen. Hij zag dat ik er nog ‘fris’ uitzag. Het was een gok, maar als je niets probeert, kun je ook niet winnen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen