Samir A. zit vast voor terrorismefinanciering

Print
Samir A. zit vast voor terrorismefinanciering

Samir A. tijdens de zittingsdag in de extra beveiligde zittingszaal in Amsterdam Osdorp in 2007. Afbeelding: ANP

Het veroordeelde oud-Hofstadgroeplid Samir A. zit vast omdat hij wordt verdacht van het financieren van terrorisme. Hij is eind juni opgepakt nadat de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) vier woningen en een bedrijfspand had doorzocht in de regio Rotterdam. Zijn advocaat Tamara Buruma heeft dat bevestigd naar aanleiding van een bericht in diverse media.

Samir A. wordt verdacht van het geld inzamelen voor vrouwen en kinderen in IS-gebied. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat hij geld aannam van familieleden en bekenden van vrouwen, „die naar het Midden-Oosten zijn gereisd om deel te nemen aan de gewelddadige jihad”. Het geld zou naar de vrouwen in het Midden-Oosten zijn verstuurd door een andere man.

Volgens zijn advocaat was het geld voor vrouwen en kinderen in kampen in Koerdisch gebied. „Hij heeft ze geld, eten en medicijnen gestuurd. Er is nooit geld naar IS gegaan”, zegt Buruma.

Dinsdag beslist de rechter of zijn voorarrest wordt verlengd.

Het voormalig lid van de Hofstadgroep werd voor terrorisme veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. Hij kwam in september 2013 vrij.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen