Megavondst in zeecontainer en loodsen: FIOD neemt 10.000 paar nep-Nikes in beslag

Print
Megavondst in zeecontainer en loodsen: FIOD neemt 10.000 paar nep-Nikes in beslag

Er werd 10.000 paar nep-Nikes aangetroffen. Afbeelding: FIOD

Een grote vondst in een zeecontainer en drie loodsen in de buurt van Alphen. Daar trof de Fiod 10.000 paar nep-Nikes aan in een strafrechtelijk onderzoek naar vervalste merkkleding en -schoenen.

In verband met het onderzoek is een 37-jarige verdachte aangehouden, deze zit nog vast en geldt als hoofdverdachte. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, zo vertelt een woordvoerder tegen persbureau ANP. Ook is er een woning doorzocht en daarbij is beslag gelegd op de administratie en een auto.

De mensen achter deze handel zijn vermoedelijk al enkele jaren actief. Het onderzoek kwam op gang na een melding van een recherchebureau dat optreedt namens Nike. De in Alphen gevonden schoenen worden vernietigd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen