Uitbaatster snackbar in Simpelveld geeft strijd tegen gemeente niet op

Print
Uitbaatster snackbar in Simpelveld geeft strijd tegen gemeente niet op

Snack Bar Snack in Simpelveld, met daarnaast het mortuarium. Afbeelding: archief De Limburger

Bocholtz / Simpelveld / Huls -

De Raad van State buigt zich volgende week vrijdag over het langslepende geschil tussen eigenaar Saida Elghanfoud van friture Big Snack en de gemeente Simpelveld.

De uitbaatster van de eetgelegenheid aan het Oranjeplein vecht de rechtsgeldigheid aan van een door de gemeente goedgekeurd gewijzigd bestemmingsplan van het gebied waar haar zaak ligt. Hierdoor kon een mortuarium naast de horecazaak gebouwd worden.

Lees ook: Slepend conflict om mortuarium naast snackbar: ‘Klanten vinden het niet fijn dat ze friet eten naast een lijkenhuis’

Elghanfoud zegt hier schade door te lijden. Ze eiste een schadevergoeding van 55.000 euro van de gemeente Simpelveld. De rechtbank van Roermond wees die claim in januari van dit jaar af. Hiertegen besloot Elghanfoud bezwaar aan te tekenen. De Raad van State behandelt die zaak komende week.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen