Na jaren van rondreizen krijgt Fortuna eindelijk een vaste trainingsaccommodatie

Print
Na jaren van rondreizen krijgt Fortuna eindelijk een vaste trainingsaccommodatie

Fortuna zal de komende maanden nog blijven training in Ohé en Laak. Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard heeft na jaren van ploeteren binnenkort dan eindelijk een nieuwe trainingsaccommodatie. In Buchten krijgt de club de beschikking over drie eigen velden.

Er was de laatste seizoenen veel te doen over het rondreizend circus dat Fortuna heette. Het ene na het andere sportpark werd aangedaan, maar nooit voor lang. De slechte velden en het gebrek aan mogelijkheden voor spelers om zich ter plekke om te kleden, was de spelersgroep en de technische staf een doorn in het oog.

Drie velden

Met Buchten - waar Fortuna in het verleden ook al eens een periode trainde - moet dat tot de verleden tijd behoren. Fortuna sprak de afgelopen maanden met Doenrade, Geleen-Zuid en Buchten over een eigen trainingsaccommodatie. Uiteindelijk viel de keus op die laatste optie. „We krijgen daar drie velden voor onszelf en kunnen gebruikmaken van de medische ruimte en de kleedlokalen. Ik ben heel blij dat we nu eindelijk weer een eigen plek hebben. Een volgende stap in de professionalisering”, noemt algemeen directeur Ivo Pfennings het.

De bedoeling is dat de komende weken bij twee velden wordt begonnen met het leggen van de drainage, het installeren van de sproei installaties en speelklaar maken van de velden. Dat gebeurt deels met geld dat al gereserveerd was, maar ook voor een deel met geld dat afkomstig is van de transfers van Amadou Ciss en Mark Diemers. „Op deze manier hebben we dan twee goede trainingsvelden en het stadion om te trainen met het eerste elftal. Het derde veld in Buchten zullen we op een later moment aanpakken.”

Ohé en Laak

De bedoeling is dat Fortuna over ongeveer vier maanden terecht kan in Buchten, volgens Pfennings. Tot die tijd zal Fortuna nog in Ohé en Laak trainen. „Dat is voorlopig de beste optie. Die club doet er echt alles aan om het ons naar de zin te maken.” Overigens krijgt Fortuna geen kunstgrasveld in Buchten. Daarvoor zal de club indien nodig bij Sanderbout blijven trainen. Ook de jeugd blijft bij Sanderbout trainen.